<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=566599290210631&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Etusivulle

Verkkokaupan asiakas haluaa tuotekuvansa monikossa

Kirjoittanut Pirkka Prami 25.9.2017 10:00

Prami_verkkokauppakysely_4.jpgOlemme tottuneet näkemään etenkin vaatteita esittelevissä tuotekuvissa kauniita, sievästi poseeraavia malleja kliinisissä studioympäristöissä otetuissa, täydellisen oloisissa kuvissa. Palvelevatko tämän tyyppiset kuvat kuitenkaan tarkoitusta?

Kuluttajien verkkokauppakäyttäytymistä tutkivan kyselymme vastaajista 60% piti tärkeänä, että vaatteista on monta kuvaa tai että kuva on käännettävissä eri kulmista katsottavaksi. Siinä ei ole mitään yllättävää, mutta tässä ehkä on: muutama vastaaja huomautti, että ainakin osassa kuvista tulisi esittää vaate normaalikokoisen ja -näköisen ihmisen päällä luonnollisessa ja arkisessa käyttötilanteessa.

Tämän seikan esille ottaneiden ihmisten määrä ei ollut tilastollisesti merkittävä, mutta asia on ajatuksena ja mahdollisena kehityssuuntana kiintoisa.

Tuntuukin luonnolliselta, että kun ostaja on ”tavallinen” ihminen, vaatteen sopivuuden arviointi on helpompaa, kun hän näkee sen samanlaisen ihmisen päällä. Lisäksi käy järkeen, että esimerkiksi ulkoilutakki kuvataan käytössä – ulkona.

Lisää näkökulmia verkkokaupan suunnitteluun ja kehittämiseen kyselyn tuloksissa.


Mitä verkkokauppa-asiakkaasi haluavat? Kysely ostotottumuksista 2017

 

Aiheet: Verkkokauppa

Pirkka Prami

Pirkka Prami

Helping companies grow with Inbound marketing & sales. CEO of Prami Growth Agency.